Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


...a világegyházból

 A világegyház életének híreiből olvashatunk híreket ezen az oldalon. Az új híreket dőlt betűvel jelöljük. A hírek a linkre kattintva olvashatók.
 

Körlevél a püspökökhöz az Eucharisztiához használt kenyérről és borról - Az alábbiakban közzétesszük az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció által 2017. június 15-én kiadott körlevél magyar nyelvű fordítását.

A kanadai püspökök szerint a gendertörvény a szólásszabadságot fenyegeti - „A nem nem különíthető el a biológiai szexualitástól és nem választható” – a kanadai püspöki konferencia közleményében így fogalmazza meg erős kételyeit az új törvénnyel kapcsolatban, amelyet júniusban fogadott el az ottawai kormány.

Pappá szentelték az egykori profi labdarúgót, Philip Mulryne domonkos szerzetest - Július 8-án Joseph Augustine Di Noia OP érsek szentelte pappá az egykori profi labdarúgót, a domonkos rendi Philip Mulryne-t Dublinban, a Szent Megváltó-templomban.

Véget ért Müller bíboros mandátuma a Hittani Kongregáció élén - A Szentatya július elsején köszönetet mondott Gerhard Ludwig Müller bíborosnak munkájáért, aki befejezte ötéves mandátumát. Utóda Ladaria érsek – tájékoztat a Vatikáni Rádió.