Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Aktuális

 

  • Mindenszentek napján az Egyház az üdvözült lelkek seregét ünnepli: mindazokat, akik már célba jutottak. E napon plébániánkon ünnepi miserendet tarunk. Toponáron reggel 8 órakor kezdődik a szentmise. Az ünnep fontosságát jelzi, hogy e naphoz kapcsolódóan az Egyház teljes búcsút engedélyez (a tisztítótűzben szenvedő lelkek javára). Feltételek: aki november 1-től 8-ig áhítatos lélekkel temetőt látogat, s legalább lélekben imádkozik az elhunytakért, vagy meglátogat egy templomot vagy nyilvános kápolnát november másodikán vagy mindenszentekkor, ill. az azt követő vasárnapon és ott elimádkozik egy Hiszekegyet és egy Miatyánkot, elnyerheti a búcsút. (Direktórium)
    November 2-án, halottak napján este 18:30-kor lesz szentmise az elhunytakért.

 

  • Őszentsége Ferenc pápa Varga László atyát nevezte ki a kaposvári püspöki székbe. Felszentelési és beiktatási miséjét a Kapos Tv holnap sugározza. Isten áldása kísérje, hogy az apostolok szilárd alapján állva őrizze és hirdesse a mi Urunk, Jézus Krisztus evangéliumát, és őrködjön a hit és a liturgia tisztasága fölött!

 

  • Ezúton adunk tájékoztatást, hogy a Toponári Plébánia számlaszáma megváltozott. Számlavezető bankja az OTP Bank.

A plébánia számlaszáma:

Római Katolikus Plébánia, Kaposvár-Toponár

 11743002-20205984-00000000

A plébánia számlaszámára az egyházi hozzájárulást, és egyéb adományt lehet befizetni. Kérjük, minden esetben adják meg nevüket és címüket.

Hálásan köszönjük eddigi adományikat, és kérjük, hogy ez évben is segítsék az egyházközség működését a befizetett egyházi hozzájárulásukkal és önként felajánlott adományaikkal.

  • Templomunk kórusának szolgálata nem ismeretlen már a Testvérek előtt. Szent X. Piusz pápa iránymutatását szem előtt tartva (mely szerint a liturgikus zene legyen szent, egyetemes és művészi) már évek óta igyekszik segíteni a liturgiában való elmélyülést. Szeretettel hívjuk és várjuk azokat a Testvéreket, akik kedvet és tehetséget éreznek magukban a kórushoz való csatlakozáshoz! Érdeklődni a kórus tagjainál lehet.